Nieuws

Elk individu is uniek

De BasicProfileScreen® scan werkt op basis van negen gedragsprocessen. Deze worden gevormd door de persoonlijkheid en het werkklimaat. Deze processen worden overzichtelijk voorgesteld in een matrix:

Voor elk van de negen gedragsprocessen krijg je een score van 1 tot 10. Een één wil zeggen dat je er van nature uit weinig energie insteekt. Een tien wil dan weer zeggen dat je er van nature uit veel energie insteekt en er veel van terugkrijgt.

Wanneer je taken moet uitvoeren die nauw aansluiten bij de gedragsprocessen waarop je hoog scoort, zullen deze je weinig energie kosten, zal je hieri uitblinken en deze met plezier succesvol uitvoeren.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op of laat je gegevens achter zodat we samen kunnen werken aan oplossingen voor je organisatie!

 

Het werkklimaat, een unieke omgeving!

Elke organisatie vormt een unieke leefomgeving met een eigen dynamiek, een eigen sociaal klimaat en een eigen waarden/normen-cultuur. Deze unieke leefomgeving kennen we als het Werkklimaat.

Een goede technieker in bedrijf A is daarom niet noodzakelijk een goede technieker in bedrijf B is omdat hij misschien niet kan wennen aan het sociale klimaat of een heel ander werkritme kende.

Een werknemer die na twee jaar nog steeds fluitend naar het werk gaat in een call center vindt zijn/haar plekje daar niet enkel vanwege het takenpakket (intrinsieke motivatie) maar evengoed omwille van het heersende werkklimaat (sfeer, baas, regels, collega’s..). We noemen dit een “double fit”.

Uit de combinatie van deze twee zaken ontstaan de negen gedragsprocessen. De gedragsprocessen worden visueel voorgesteld door de matrix hieronder.

Voor elk van de negen gedragsprocessen krijg je een score van 1 tot 10. Een één wil zeggen dat je er van nature uit weinig energie insteekt. Een tien wil dan weer zeggen dat je er van nature uit veel energie insteekt en er veel van terugkrijgt.

Wanneer je taken moet uitvoeren die nauw aansluiten bij de gedragsprocessen waarop je hoog scoort, zullen deze je weinig energie kosten, zal je hierin uitblinken en deze met plezier uitvoeren.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op of laat je gegevens achter zodat we samen kunnen werken aan oplossingen voor je organisatie!

Aperocon steunt ‘Moeders voor moeders’

2019 was voor APEROCON een mooi, gevuld en boeiend jaar.

 

Dankzij onze klanten hebben wij dit jaar aan ‘Moeders voor moeders’ een mooi bedrag kunnen overmaken ter ondersteuning van hun werking.

 

Niet iedereen in onze maatschappij heeft het even makkelijk.

 

BasicProfileScreen vertelde ons al dat elk kind geboren wordt met 3 basis energieën, die het gaandeweg kneedt tot een unieke persoonlijkheid.  De omgeving waarin een kind opgroeit, is hierin dan ook een sterk bepalende factor.

 

‘Moeders voor moeders’, een lokale vzw in Borgerhout met meer dan 160 vrijwilligers, zet zich al sinds 1992 belangeloos in voor moeders en jonge gezinnen die het financieel moeilijk hebben en met beperkte middelen toch trachten om hun kind(eren) een warme en goede omgeving te bezorgen.

 

Indien je meer info wenst over deze organisatie, kan je dit vinden op www.moedersvoormoeders.be.

Gelukkig en gemotiveerd personeel, daar gaan we voor!

Uit een recente studie van de SERV (Sociaal-Economische Raad Vlaanderen) is gebleken dat voor slechts één op twee Vlaamse werknemers de job nog werkbaar is. Eén van de hoofdredenen is dat het aantal medewerkers met motivatieproblemen is toegenomen tot maar liefst 21,1%. Niet minder dan één op vijf van het totaal aantal werknemers bevindt zich in een problematische situatie als het gaat over een leefbare werksituatie.

Wij streven naar gelukkige en gemotiveerde medewerkers in elke organisatie.

Wij reiken aan de SERV en alle werkgevers een oplossing aan om het percentage van werknemers met motivatieproblemen te reduceren. Door gebruik te maken van de BasicProfileScreen, ga je peilen naar de intrinsieke motivatie én de unieke competenties van de medewerker.

Wanneer deze intrinsieke motivatie, samen met de competenties van de medewerkers, een goede match zijn met de vereisten van de job, zal je een gemotiveerde werknemer krijgen, met minder kans op een burn- of bore-out en betere prestaties.

Bent u benieuwd hoe wij uw organisatie kunnen helpen? Contacteer ons vrijblijvend:

NIEUW : BasicProfileScreen Online portaal beschikbaar.

Wij zijn fier U onze nieuwe portaalsite voor de BasicProfileScreen test

te mogen voorstellen !

Deze portaalsite is speciaal ontwikkeld voor HR-diensten en HR-professionals en

biedt de mogelijkheid om zelf kandidaten uit te nodigen voor het invullen van de

BasciProfileScreen test. Na het invullen van de test kan U de resultaten onmiddellijk

downloaden onder de vorm van het BPS quickreport .

Hebt U graag dieper inzicht in de professionele persoonlijkheid van uw medewerkers of wenst

U een toegang aan te vragen tot de portaalsite ?

Dan kan U dit eenvoudig aanvragen per email op contact@aperocon.be

of via de contactpagina op onze website www.aperocon.be.

Tot binnenkort !

(Hoog)begaafheid in Emotionele Intelligentie? Dit is het profiel. (BPS)

IQ wordt beschouwd als een referentieschaal voor rationele intelligentie. EQ is er eentje voor emotionele intelligentie of de mate waarin mensen emotionele vaardigheden bezitten waarmee ze maatschappelijk succesvol kunnen zijn. Deze vaardigheden draaien vooral rond empathisch vermogen, contactvaardigheid en zelfkennis.

Ga verder met “(Hoog)begaafheid in Emotionele Intelligentie? Dit is het profiel. (BPS)” lezen