Geniet jij van administratief werk?

We ‘noteren’ wanneer we wat we belangrijk vinden, bijhouden door het te typen of neer te schrijven en te bewaren. Het is een taak die je als leerling heel goed onder de knie zou moeten hebben, want je moet het zowat dagelijks doen.

Hoe hoger de score op Noteren, hoe meer energie we steken in het zorgvuldig typen/schrijven, bewaren en beheren van alles wat belangrijk lijkt. Hierdoor bewaren we de kennis/kunde die we opgestoken hebben om deze in de toekomst opnieuw te kunnen gebruiken of in te zetten.

Job-opties: Er zijn vandaag nauwelijks nog functies waar geen administratie bij komt kijken. Met andere woorden, hoe beter je overweg kan met het ‘geschreven woord’ hoe meer mogelijkheden je hebt op de arbeidsmarkt. De meest typische functies zijn uiteraard de administratief-financiële functies, maar er zijn heel veel functies waar administratie een belangrijke deeltaak vormt; marketing, onderwijs, functies binnen de rechtspraak of bij de overheid.

Hoe lager de score op Noteren, hoe minder graag mensen belast worden met ‘papierwerk’ en hoe slordiger ze hier mee omspringen. Lessen bijwonen en alles opschrijven, is dan niet echt een pretje.

Job-opties: Je kan je wel voorstellen dat je als administratief medewerker, boekhouder of notaris bijna uitsluitend moet ‘noteren’, dus de kans is klein dat je je gelukkig zou voelen in die functies. De functies waarin je het minst moet noteren, zijn deze waarin je vooral met je handen moet werken. Maar ook in de horeca, als verkoper, sporter of bewakingsagent… word je niet te veel belast met administratie.  Zo zijn ook de zorgsector en vele creatieve sectoren eerder administratie-luw.

Wat maakt jou gelukkig? Contacteer ons!