Durf jij risico nemen?

Mensen leren ‘remmen’ wanneer het fout loopt bij het verkennen. Het vingertje van een peuter zal slechts eenmaal het kaarsvlammetje op de verjaardagstaart beroeren en wanneer ze later bij het fietsen vallen in een bocht, zullen ze bij de volgende bocht al sneller remmen.

Remmen betekent onaangename ervaringen vermijden of voorkomen. Hierdoor gaan mensen op zoek naar zekerheden en ontwikkelen ze onder meer een voorkeur voor vertrouwde omgevingen en gekende manieren van werken.

Hoe hoger de score op Remmen, hoe meer mensen bekommerd zijn om de goede gang van zaken en hoe voorzichtiger ze worden. Ze zijn van nature op hun hoede voor mogelijke problemen en vervelende situaties. Ze zoeken naar voorspelbaarheid en varen liefst in veilige wateren. Ze werken dan ook het best wanneer ze duidelijke richtlijnen krijgen en wanneer er orde en structuur is.

Job-opties; Alle functies waarbij waakzaamheid, zorgzaamheid, zorgvuldigheid, nauwkeurigheid, correctheid, controle, loyaliteit… belangrijk zijn. Best ook binnen vertrouwde omgevingen die goed gestructureerd zijn met grote werkzekerheid en duidelijke spelregels en dit kan bij de overheid zijn, maar ook als kapper, financieel verantwoordelijke, kok of als bedenker van algoritmes….

Hoe lager de score op Remmen, hoe minder mensen zich zorgen maken om morgen. Ze liggen dan ook niet snel wakker van een foutje meer of minder. Wie een lage score heeft, heeft weinig behoefte aan zekerheid of richtlijnen en hecht zich ook minder aan wat gekend of ‘dagelijkse kost’ is. Deze mensen verliezen dan ook sneller interesse/aandacht bij taken die goed gekend zijn.

Job-opties; Beter geen functies waar de puntjes op de i moeten staan, waar een vergetelheid dramatische gevolgen kan hebben of waar het werk te saai is. Beter taken die aan een hoog tempo uitgevoerd moet worden of omgevingen waar geen strikte voorschriften zijn en kleine fouten getolereerd worden, zoals in jonge, ondernemende en/of weinig kritische omgevingen…

Wat maakt jou gelukkig?

Contacteer ons!