Geniet jij van veel sociaal contact?

We ‘zenden’ wanneer we een praatje slaan met iemand en onze ervaringen delen. We ‘zenden’ ook wanneer we ons tonen; haarsnit, kledij, sieraden en/of tatoeages.

Hoe hoger de score op Zenden, hoe meer mensen hun ervaringen met anderen willen delen en hoe meer ze tussen en met mensen willen zijn. Ze zijn openhartig, vinden het prettig wanneer mensen hen zien en horen, verzorgen hun uiterlijk of willen er mee opvallen. Ze durven/zullen ook sneller emoties tonen. Door dit alles worden er makkelijker vriendschapsbanden gesmeed.

Job-opties: Zenden is een belangrijk onderdeel van vlotte contactvaardigheid en mensen die hoog scoren, hebben het vaak makkelijker om ‘hun brood te verdienen’. Verkopers, politici, veel managers, tv-vedetten en advocaten zijn typische ‘zenders’. Maar denk ook aan onthaalfuncties, public relations, onderwijs, adviesfuncties….

Hoe lager de score op Zenden, hoe minder mensen geneigd zijn om zelf een gesprek aan te knopen. Ze hebben dan weinig behoefte om hun verhaal te vertellen en mijden liever sociale drukte. In groep voelen ze zich een beetje onwennig en ze staan ook niet graag in de belangstelling. Hun vriendenkring zal eerder beperkt blijven tot een klein groepje vertrouwelingen.

Job-opties: Best geen functies waarin je voortdurend moet communiceren met mensen of producten aan de man moet brengen. Wel functies waar in stilte wordt gewerkt, zoals bewaking, monitoring, onderzoek & labofuncties, IT, solitaire functies, assistenten…

Ben jij benieuwd naar hoe hoog je scoort op zenden?

Contacteer ons!